Раздават рибен курбан на доброволците в "Аспарухово"

Животът

04-12-2014, 14:13

Снимка:

VarnaUtre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще освети традиционния рибен курбан, който се раздава на миряните на големия православен празник за здраве и благоденствие

Покровителят на рибарите, моряците, търговците и банкерите – Св. Николай Чудотворец, ще бъде почетен в "Аспарухово" с празнична програма, молебен за здраве и благополучие и рибен курбан на 6 декември.Събитието се организира от местния православен храм "Св. Цар Борис I", район Аспарухово, читалище "Просвета 1927" и Съюза на пенсионерите.

В 9 часа в храма "Св. Цар Борис I" ще започне празничната св. Божествена литургия. Веднага след тържествената служба от храма ще тръгне литийно шествие по ул. "Злетово" и бул. "Народни будители" до центъра на квартала.

В 12 часа пред паметника на Доброволеца до Народно читалище "Просвета 1927" ще започне празничната програма, в която ще се включат възпитаници на читалището и ученици от СОУ "Любен Каравелов".В 13 часа Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще освети традиционния за този ден рибен курбан, който ще бъде раздаден на миряните за здраве и благоденствие.Повод да се отправят молитви към Бога именно в този ден - празникът на светеца – покровител на водите, моретата и ветровете, е сполетялото квартала наводнение на 19.06.2014 тази година.Курбанът е жест на благодарност към всички хора, подали ръка след водното бедствие и обединили сили за бързото възстановяване на квартал "Аспарухово".