Чистенето на деретата продължава

Мисия Варна

02-12-2014, 09:35

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Почиства се и "Шокъровият канал" по ул. "Царевец" в участъка от бул. "Васил Левски" през бул. "Княз Борис I" до съоръженията за заустване в морето

Продължава аварийното почистване на участъци от отводнителните охранителни канали и дерета на територията на община Варна, съобщават от общинска дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". Дейностите по почистване се извършват от Консорциум "Никман КБИ", като работата се следи ежедневно от специалисти към ресорната дирекция.

Към момента почистени и приети с протоколи са "Франга дере" в частта успоредна на пътя за с. Каменар и в участъка от "Вишна чешма" до бул. "Ян Палах" в ж.к. "Изгрев"; "Кемер дере" в СО "Сотира"; дере в СО "Кочмар".

В процес на почистване са "Кокарджа дере", успоредно на ул. "Подвис" в участъка от бул. "Христо Смирненски" до ул. "Никола Козлев"; "Кокарджа дере" в участъка от ул. "Никола Козлев" до бул. "Царевец"; "Кемер дере" в участъка северно от бул. "Христо Смирненски" до ул. "Мир"; деретата по ул. "Мир" и ул. "Мадара"; отводнително дере от РТВЦ "Варна" до Приморски парк; охранителен канал и дере по ул. "Струга" и ул. "Княз Черказки" от бул. "Цар Освободител" до заустването във Варненското езеро; "Елдомско дере"; "Балъм дере" в участъка до бул. "Трети март" и в участъка от бул. "Трети март" до бул. "Цар Освободител"; дере "Набланка" в участъка южно от печатница "ВАЦ" до пътя, водещ към "МЗ-60" и в участъка от "МЗ-60" до Варненското езеро; дерето в СО "Ментеше"; дерето в СО "Ален мак"; дерето покрай ВСУ "Черноризец Храбър". Почиства се и "Шокъровият канал" по ул. "Царевец" в участъка от бул. "Васил Левски" през бул. "Княз Борис I" до съоръженията за заустване в морето.

Крайният срок за приключване на дейностите е 24 декември т.г., като предстои да бъдат почистени и отводнителния канал по бул. "Васил Левски" в участъка от ул. "Евлоги Георгиев" до ул. "Генерал Попов"; дерето в "Приморски парк" в участъка от бул. "Княз Борис I" до морето; "Фатрико дере" в кв. "Виница"; "Кайнак дере" в участъка от СО "Добрева чешма" до гробищния парк в кв. "Виница"; "Драгу дере" в кв. "Виница"; дерето в СО "Пчелина"; дерето в СО "Сълзица"; дерето в Западна промишлена зона в частта от бул. "Януш Хунияди" до "Елдомско дере"; дере "Пеячевич"от ул. "Под игото" до ул. "Пеячевич".