Ако по някаква причина искате да кастрирате кучето си, сега можете да го направите безплатно

Животът

01-12-2014, 18:21

Снимка:

© Pixabay

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Собствениците на домашни любимци, желаещи да се възползват от предоставената възможност, трябва да подадат в деловодството на община Варна заявление в свободен текст

Стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета, съобщават от общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" към община Варна. Инициативата се осъществява във връзка с т.1.5, Раздел XI "План за действие към програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета" на приетата от Общински съвет – Варна "Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета 2012-2015 г."

Кастрирането на животните ще става във ветеринарната амбулатория, разположена на територията на "Общински приют за безстопанствени кучета" в село Каменар.

Собствениците на домашни любимци, желаещи да се възползват от предоставената възможност, трябва да подадат в деловодството на община Варна заявление в свободен текст. Задължително е в заявлението да бъде посочено име и адрес за обратна връзка, както и да бъдат приложени копия на следните документи - удостоверение за регистрация на животното, издадено от община Варна; ветеринарномедицински паспорт с отбелязан номер на микрочип за идентификация; ветеринарномедицински паспорт с дата на последна ваксина срещу бяс, която да е поставена не по-късно от единадесет месеца преди извършването на манипулацията.

Собствениците на домашни кучета ще бъдат допълнително информирани от служителите на приюта за точния ден и час за извършване на кастрацията. Всякаква информация за здравословното състояние на животното в следоперативния период ще бъде предоставяна на място от ветеринарния лекар.