Дежурни екипи следят за обледяване по Аспарухов мост

Мисия Варна

01-12-2014, 12:36

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В районите "Младост" и "Владислав Варненчик" вече са обработени заледени участъци

Във връзка с влошаване на времето от 29 ноември са въведени дежурства на специализирани екипи, които следят обстановката на Аспарухов мост и при необходимост вземат мерки срещу обледеняване.
В районите "Младост" и "Владислав Варненчик" вече са обработени заледени участъци, а фирмите имат готовност да вземат необходимите мерки за нормална проходимост, съобщи началник-отдел "Дейности по защита на населението" към община Варна Купен Пашов.
И тази година районните кметства разполагат с правомощия за организация и контрол на дейностите по почистване, обработване и обезопасяване на уличната и пътната мрежа от сняг. По райони и кметства са сформирани комисии, които да осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. При нарушение те съставят констативни протоколи на изпълнителите, както и да изготвят ежеседмични доклади с резултати от извършената дейност.
Изпълнители на обществената поръчка, проведена през 2012 г., с предмет "Поддържане на уличната мрежа, общинските пътища и участъците от републиканските пътища в района на община Варна при зимни условия за сезон 2013-2014" са:
Инжстройинженеринг"ЕООД – район "Владислав Варненчик", кметство Казашко и кметство Тополи.
ДЗЗД "Зебра Варна" – район "Аспарухово", кметство Звездица и кметство Константиново.
ДДЗ "Варна Строй 2012" – район "Младост", кметство Каменар.
ДЗЗД "Обединение АБ Варна" – район "Одесос".
Хидрострой АД – район "Приморски"
За проблемни участъци, гражданите могат да подават сигнали на оперативния дежурен в община Варна – на тел. 052-820-112, 052-820-204, 052-820-016.
Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, който се намира на ул. "Петко Стайнов" във Варна работи, съобщиха от общинската дирекция "Социални дейности". Приютът е ремонтиран и оборудван, капацитетът му е 30 места, но при необходимост могат да се настанят още 40 души. В момента там са настанени 31 души.
В приюта бездомните получават следните грижи: еднократно хранене от безплатна трапезария от понеделник до петък, ползване на оборудвано легло, баня и тоалет в спалното помещение, доболнична помощ и съдействие за спешна медицинска и стоматологична помощ и избор на личен лекар, съдействие за издаване на документи за самоличност; подготовка и подаване на документи за пенсия пред НОИ; подготовка на документи за явяване пред ТЕЛК; съдействие за намиране на работа чрез Бюро по труда; осигуряване на възможност за лични контакти в определени помещения и в определено време според Правилника за вътрешния ред.
При забелязан бездомник, гражданите пък могат да сигнализират на тел. 112 или на дежурния в общината.
Училища, детски градини и ясли са снабдени с гориво, в социалните звена също е създадена необходимата организация за зимния сезон.