Варна грейва днес

От 1 до 6 декември ще бъдат инсталирани светлините в градинките на пл. "Съединение“ и на "Севастопол"

Варна грейва предпразнично днес. В 17:00 ч. ще се включи осветлението на сградата на Община Варна, както и на основните булеварди, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

От 1 до 6 декември ще бъдат инсталирани светлините в градинките на пл. "Съединение" и на "Севастопол", както и на дърветата по разделителната линия на бул. "8-ми Приморски полк" от Община Варна до площад "Съединение" и от Община Варна към Фестивален и конгресен център – Варна.

На 6 декември в 17:45 ч. кметът на Варна Иван Портних ще запали светлините на градската елха, която тази година е разположена до сградата на община Варна (до паметника на загиналите в Сръбско-българската война).

Приказните фигури на Снежанка, Дядо Коледа и шейната с еленчета ще бъдат позиционирани пред входа на Морската градина, поради ремонтните дейности на централния площад. До Фестивалния комплекс ще бъде поставена и сцената за новогодишния концерт.

Новото в украсата тази година са лампичиките, които ще осветяват близо 50-те дървета в участъка от по бул. "Сливница" от община Варна до Морската градина.

До 12-ти декември е срокът, в който трябва да бъде поставена и коледната украса в районите "Аспарухово", "Приморски", "Младост" и "Владислав Варненчик", както и в селата Тополи и Казашко.

(+) Ето и резултатът след 17:00 ч днес. В тази галерия постепенно ще допълваме коледната украса на Варна до финалния акцент на 6-ти: