Търсят се доброволци за доброволците

Животът

01-12-2014, 09:27

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Всеки може да приюти чуждестранен студент, дошъл да помага у нас

За поредна година младежите от AIESEC стартират програмата Global Family, с която търсят домове за десетки чуждестранни студенти, които пристигат през януари и февруари във Варна по доброволчески програми, които ще се провеждат в училища и университети. Всяка година организацията, занимаваща се с междукултурен обмен и развитие на лидерския потенциал, организира различни инициативи, по които пристигат младежи от всички краища на света. Те работят като доброволци с ученици от всички възрастови групи - от детските градини до университети, в различни направления като личностно и кариерно развитие, езикови умения, междукултурно разбиране, околна среда.

„Изключително интересно, вълнуващо и забавно“, така описват преживяването хора, които са настанявали чужденци. „Виждаш света през един съвсем различен поглед, разбираш колко много неща не знаеш за другите култури и в същото време осъзнаваш колко много си приличате“, „Децата ми започнаха свободно да разговарят на английски! Досега не бяха се докосвали до човек от толкова различна култура и за тях беше уникално преживяване.“ Това са само малка част от нещата, които разказват любезните домакини.

Участието в самата програма не изисква много - свободно легло и усмихнати домакини, които да отворят сърцето и дома си за един млад, енергичен човек, дошъл в страната ни, за да даде своя принос за обществото. Продължителността е от 2 до 6 седмици, а резултатът – приятел и част от семейството от Бразилия, Китай, Полша, Португалия, Филипините, Египет, Индонезия и много, много други, който остава за цял живот и на когото винаги може да се отиде на гости!
„Покани света в своя дом!“

За повече информация и кандидатстване: http://aiesec.bg/global-family/