Бездомник мръзне на ул. "Георги Живков"

Животът

30-11-2014, 17:49

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Бивш шампион по бокс живее на улицата от 10 години

58-годишен мъж живее на улицата във Варна и оцелява с помощта на добри хора, които му оставят дрехи и храна. Бездомникът отказва да взима пари. Сега, при минусовите температури навън, хората са притеснени как "съседът" им, приютен до трафопост в междублоково пространство на ул. "Георги Живков" (зад Градска болница), ще изкара зимата. Десетки от тях постнаха снимката му във Фейсбук. Други споделят, че опитали да го настанят в приют, но били натирени от охраната там.

Огнян живее на улицата от 10 години. През последните 6 месеца - на ул. "Георги Живков", до бар „Монти”. Очевидно има проблеми с краката и най-често лежи - навлечен под стар вълнен юрган.

"Според него единствената алтернатива за зимата е да живее в нещо като „лагер“, където по неговите думи е било по-страшно отколкото мястото, където се намира в момента.
Огнян не обича да взема пари, по тази причина добри хора му носят понякога дрехи и храна, от която той отделя месото. Грижи се за две кученца, с които си дели залъка. Бил е републикански шампион по бокс преди години и не обича да го съжаляват", пишат хората, загрижени за съдбата му.