Фалстарт на Черния петък

Животът

28-11-2014, 02:11

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-много варненци и софиянци плащат сметки онлайн

Големите онлайн магазини се сринаха още първите часове след полунощ

Черният петък, който търговските вериги промотират от десетина дни, ще се окаже наистина черен. Особени за системните администратори на големите онлайн магазини, които отново не са подготвени за тълпите търсещи неустоими намаления виртуални потребители. Сайтовете на Technomarket, PCStore, Sport Depot и редица други търговци се предадоха още в последните часове в четвъртък. Хостващите сървъри и екипите, които се грижат за тях не бяха подготвени и клиентите са принудени да презареждат страниците многократно, докато стигат до търсените хипер промоции.

По всичко личи, че изпитанието за търговци, IT специалисти и клиенти ще продължи през целия ден. Пожелаваме успех на всички замесени. И най-вече сполука на устремилите се към свръх изгодна покупка наши читатели. Съдейки по нашия опит, щом сайтовете "падат", значи прогнозираният трафик е доста надвишен. Опитвайки да останем оптимисти, можем да заключим, че бизнесът в българското онлайн пространство се развива с неочаквано бързи темпове.

В случай, че искате да се противопоставите на консуматорското ни общество, все повече активисти подкрепят инициативата Buy Nothing Day. Идеят е демонстративно да не се купува абсолютно нищо в Черния петък (денят на големите разпродажби в последния петък на месец ноември). Ако тази идея Ви допада повече от упоритото натискане на F5, то вероятно ще Ви хареса и илюстрацията от позивът на кампанията през 2008 година.