Ремонт на комплекс "Черно море" и нова зала в Спортното (видео)

Мисия Варна

27-11-2014, 16:31

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юнашкият салон вече е на варненци!

Министър Красен Кралев: Пари за Двореца ще има от актуализацията на бюджета за 2014 г.

"Работя активно по осигуряването на допълнителни средства от актуализацията на държавния бюджет за 2014 г. за реконструкцията на Двореца на културата и спорта във Варна". Това каза днес във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той пристигна в родния си град, за да връчи на кмета Иван Портних ключа от Юнашкия салон, който след 15-годишна сага вече отново е собственост на Община Варна.

"Изключително важно е да направим и ремонт на спортен комплекс "Черно море", но за целта първо трябва да сменим собствеността му от частна държава в публична държавна. Другият важен за Варна проект, с който съм се захванал, е изграждането на многофункционална сграда в двора на Спортното училище. Сега неговите възпитаници обикалят из целия град, за да тренират", каза още Кралев.

"Здравето на нацията е по-важно от всичко друго. Масово младежите до 30 г. страдат от тежки, нетипични за възрастта им болести. Затова политиката на Министерството на младежта и спорта ще се преориентира от високото спортно майстворство към масовия спорт", каза Красен Кралев. Това, според него, ще бъде постигнато с приемането на нов Закон за спорта, в който ще залегне различна система за финансиране на спортните организации. С него ще бъдат регламентирани задълженията на общините да развиват масовия спорт и да отделят по-голяма част от бюджетите си за него. Ангажимент на федерациите пък ще бъде подготовката и участията в състезания на елитните състезатели. Ще спре финансирането на "кухите" клубове без дейност и спортни постижения. Трябва да изчезнат и на "фалшивите", създадени само за акумулиране на подкрепа при гласуванията във федерациите.

"Така след 6 до 10 години ще върнем българския спорт там, където му беше мястото преди 20 г.", прогнозира министър Кралев и обясни, че при масови занимания със спорт сред младежите, чрез поддържане на интереса на тийнейджърите към физическата активност, чрез повече часове за спорт в училищата и детските градини вече лесно ще бъдат подбирани таланти за представителните отбори.

ВИДЕО: Министърът на спорта по време на пресконференцията в зала "Варна" днес