Серийна крадла от супермаркети отива зад решетките

Крими

27-11-2014, 14:10

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

41-годишната жена е наркоманка

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна осъди 41-годишна жена за поредица опити за кражба на стоки от супермаркети. На 41-годишната В. Ангелова бе наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Самите кражби са извършени в периода от 29 декември 2013 г. до 9 май 2014 година, при продължавано престъпление и опасен рецидив. Общо четири пъти през този период от различни магазини (три от които са част от популярна търговска верига във Варна) подсъдимата направила опит да отнеме хранителни и козметични продукти на стойност общо около 325 лева.

Жената обикновено се опитвала да премине през касовата зона с прикрити под дрехите или чантата си стоки - маркови бутилки уиски, шоколади, ножчета за бръснене и друга козметика. В два от случаите подсъдимата поставяла набелязаните стоки в носената от нея чанта, връщала се обратно към входа на магазина и прехвърляла чантата си с откраднатите продукти в клетките за личен багаж. Действията на Ангелова били засечени от охранители и регистрирани от разположените в търговските обекти видеокамери за наблюдение.

41-годишната жена страда от синдром на зависимост към наркотични вещества и има предходна съдимост. Към момента на сключване на споразумението имуществените щети от деянието са възстановени. Съдебният акт е окончателен.