Почистени дерета в "Приморски" пак се задръстват с боклуци

Мисия Варна

26-11-2014, 15:14

Снимка:

район "Приморски"

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Дали пък да не бъде създадена "специална” служба по чистотата, която да върви след всеки недобросъвестен "чистофайник”, решил, че може да изхвърля ненужното където свари, заявяват от администрацията.

Продължават дейностите по аварийното почистване на участъци от дерета и отводнителни / охранителни / канали на територията на район "Приморски”. На първия етап, на 9 обекта работят 60 работника и 13 тежкотоварни машини. В хода на почистването битовите, растителни и едрогабаритни отпадъци се събират разделно. Изземват се наноси. Отстраняват се сухи дървета, клони, храстова и паразитна растителност. Така изброените отпадъци се извозват до специализирани депа.

От администрацията на "Приморски" се оплакаха, че още машините и работниците не са излезли от деретата и вече са факт първите битови отпадъци, найлонови торбички, хранителни остатъци.

"Впрочем това не се отнася съмо до почистените участъци от деретата и каналите – често срещана гледка е до съдовете за смет - струпани в торби отпадъци. Уважаеми жители на Район "Приморски", вече се опарихме от мръсните и затлачени дерета с отпадъци от бита ни / перални, печки, пластмасови бутилки, парцали, найлонови торбички, автомобилни гуми .../.После видяхме как всичко това морето ни го върна. Дали пък да не бъде създадена "специална” служба по чистотата, която да върви след всеки недобросъвестен "чистофайник”, решил, че може да изхвърля ненужното където свари! Или пък ще бъде по – лесно и разумно просто да пазим и всеки път, когато видим подобна недобросъвестност да не отминаваме с мълчание", коментират от районната администрация.