Кикбоксьор и Гранд Про са №1 във Варна за октомври

За №1 на варненското спортно училище стана Радина Филипова, а в онлайн анкетата - тенисистът Станислав Митров

Кикбоксьорът Кристиян Георгиев бе избран от спортните журналисти от Морската столица за спортист №1 във Варна за месец октомври. Състезателят на СК Дарзалас стана европейски шампион в категория до 86 кг в стил К1 на ринга в Билбао (Испания). Във финалния мач варненецът победи Александър Дмитренко от Русия. Негов личен треньор е Владимир Вълев-Питбула, друг голям боец с много титли.

Призът за отбор на месеца във Варна спечели тимът по футзал Гранд Про. Шампионът на България написа нова страница в историята на този спорт у нас. "Професионалистите" прескочиха основния кръг в Шампионската лига и участва в елитния – постижение, което до момента никой български клуб не бе постигал. Наградата получи играещият-треньор на Гранд Про Димитър Пантев, който си пожела догодина Варна да е домакин на мачовете от най-силния клубен турнир във футзала. Това ще стане само, ако в града има зала, отговаряща на изискванията на УЕФА.

За №1 на варненското спортно училище е определена националката по художествена гимнастика Радина Филипова, с треньор Филипа Филипова. Радина участва в турнира Гран При при жените в Берлин. Тя стана 6-та на обръч и лента, 7-ма на бухалки и остана на 7-мо място в многобоя. Радина пропусна тържеството заедно с треньорката си, защото са на контролно състезание в София.

Победител в онлайн анкетата "Спортист на Варна" е Станислав Митров, който събра 52.65% от гласовете. Той е състезател по тенис на клуб Суперспорт. Митров спечели златен и сребърен медал, бронз отборно на държавно първенство по тенис до 16 години в Добрич, както и злато и сребърен медал от държавното в Сливен на двойки. Неголив личен треньор е Кристин Грозданов.

Наградите на призьорите връчи доайенът на спортната журналистика във Варна Митко Апостолов.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО ТУК!