Ученици помагат с храна и дрехи на бедни варненци

Животът

26-11-2014, 09:34

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През зимните месеци Първа езикова гимназия ще събира продукти и консерви за приготвяне на топла храна, която ще се раздава всяка събота в храм "Св. Архангел Михаил"

За първи път в своята история,  Първа езикова гимназия се организира благотворителна акция за подпомагане на бездомни и социално слаби хора от град Варна.  Инициативата е по идея на педагогическия съветник и съвместно с Ученическия съвет. 

През зимните месеци всеки настоящ випуск ще събира хранителни продукти и консерви за приготвяне на топла храна, която ще се раздава всяка събота в храм "Св. Архангел Михаил" на ул. "27-ми юли". На 25 и 26 ноември акцията стартира с учениците от 12 клас в гимназията.

Вече са събрани четири огромни кашона с варива, макаронени изделия и консерви, които са дарени на храма. Всички ученици и преподаватели от Първа езикова гимназия, които имат възможност и желание, ще даряват и запазени зимни дрехи и обувки, а ученици от 11 и 12 клас всяка събота ще бъдат доброволци при раздаването на храната за нуждаещите се хора Варна.