Швейцарски часовници с ДНК на Наполеон

Новините

26-11-2014, 07:34

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

DeWitt ще пусне ограничена серия с микрочастици от косата на императора

ДНК на Наполеон във вашия часовник...Инициативата е на швейцарския производител DeWitt, който ще пусне ограничена серия с микрочастици от косата на императора, придобита на търг този месец.

"Ще има ДНК на Наполеон в нашите часовници", заяви в централата на компанията в Женева Вивиан де Вит, чийто съпруг е пряк потомък на Жером Наполеон (1784-1860), най-малкия брат на Наполеон.

Косата ще бъде нарязана на парченца от половин милиметър. Всеки елемент, видим само с микроскоп, ще бъде поставен под стъклото на часовника над образа на императора, който е логото на марката DeWitt, предаде АФП.

Първото поставяне, което изисква хирургическа точност, беше извършено днес в присъствието на сертифициран съдия-изпълнител. DeWitt, която произвежда около 1500 часовника на година и има около 60 служители, предвижда да създаде ограничена серия от 400-500 часовника с ДНК на Наполеон, чиято цена ще бъде най-малко 8000 евро.

"Наполеон е вече силно възхваляван приживе, когато отрязва част от косата си, а негови почитатели я събират, за да я съхраняват", казва Де Вит. Косата идва от два лота, с които тя се сдобила този месец на търг на предмети от колекцията на княжеското семейство в Монако. За тях Де Вит платила съответно 16 750 евро и 12 880 евро.