Пазарната стойност на Apple мина $700 млрд.

Парите

25-11-2014, 20:07

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Производителят на iPhone и iPad е до момента най-скъпата компания в света

Днес Apple достигнаха рекордните $119.65 за акция. Повишаването увеличава пазарната стойност на компанията до повече от 700 милиарда долара. Така американският технологичен гигант стана първата, която преминава този праг.

Цената на акциите на Apple скочи с близо 1% в сутрешната търговия до 119,75 долара в 15,25 ч по Гринуич, с което пазарната й капитализация достигна около 701,7 милиарда долара. Производителят на iPhone и iPad е до момента най-скъпата компания в света по пазарна стойност, изпреварвайки значително Ексън Мобайл (403 милиарда долара) и Майкрософт (394 милиарда долара).

Инвеститори и анализатори са оптимисти в началото на празничния шопинг сезон, като очакват силни продажби за Apple в този период, който започва в САЩ в четвъртък с Деня на благодарността. "Смятаме, че звездите са добре наредени за Apple, така че тя ще свети ярко този празничен сезон", заяви анализаторът Брайън Уайт. Той очаква силно търсене на новите модели iPhone и подобрената линия iPad-и.

Освен това Apple пусна новата си система за мобилни плащания, която позволява на потребителите на пазаруват стоки от някои магазини с едно кликване върху iPhone-а. Компанията работи и по умен часовник, който ще бъде показан догодина.