Общинският съвет гласувал менте решение за рокада в "Пазари"

Мисия Варна

24-11-2014, 17:44

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак смяна в борда на "Пазари"

Жалба срещу решението е пусната до областния управител

Жалба до областния управител на Варна Стоян Пасев е внесена срещу нелегитимно решение на местния парламент за смяна в борда на общинската фирма "Пазари". На последната сесия съветниците гласуваха освобождаване на председателя на Съвета на директорите Миглена Георгиева и назначаването на Емил Иванов на нейно място. 

Оказва се обаче, че съветниците са гласували точката за промените в борда да отпадне, а след това председателят на Съвета Иван Луков все пак я е внесъл за гласуване. На самата сесия независимият съветник Христо Атанасов предложи точката да отпадне, като преди това попита кое налага толкова спешно смяната на Георгиева, след като договора й изтича само след два месеца. 

Председателят Иван Луков пък отговори, че предложението е внесено от група съветници, но нямало входящ номер, а било оставено в папка. Както самият той се изрази "за да няма драма", думата взе Янко Станев, който призна, че предложението е на тяхната група - СДС-ДА, а мотивите за смяната на Георгиева (която също навремето е била тяхно предложение) са, че тя вече не отговаря на интересите им. 

Предложеният да заеме мястото й Емил Иванов, който е контрольор в друго общинско дружество -ДКЦ "Чайка" пък провокира въпрос от съветника Ивайло Бояджиев. Той попита чии интереси ще представлява Иванов в борда на "Пазари", където назначенията са политически, след като два мандата е бил познат като квота на ДПС. 

След дебат по темата започна и гласуването, при което обаче от излезлия протокол става ясно, че е настъпил пълен хаос и Георгиева все още е член на борда на "Пазари". 

След като съветниците показаха с гласуване, че не са съгласни точката да бъде оттеглена, последва оспорване на вота от страна на Христо Атанасов. При прегласуването обаче предложението за отпадане на точката се приема с 27 гласа "за", става видно от протокола. Въпреки това, секунди по-късно председателят Луков, започва да чете предложенията за освобождаването на Миглена Георгиева и назначаването на Емил Иванов на нейно място, става ясно още от официалния протокол на заседанието. 

Именно това е посочено като мотив в жалбата до областния управител, както и фактът, че самото предложение за рокадите е постъпило без входящ номер.