Черно море смаза ЦСКА, стотина привърженици подкрепиха младите "моряци"

Спорт

23-11-2014, 16:11

Снимка:

chernomore.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци се наложиха с класическото 3:0 над "армейците" у дома

В среща от ХІХ кръг на Елитната футболна група до 17 г. юношите младша възраст на Черно море разбиха с 3:0 ЦСКА на стадиона под Аспаруховия мост във Варна. Дербито беше проследено от 100-ина верни привъреници на Морето, които аплодираха младите таланти, както и от бившият треньор и футболист на Черно море Илиан Илиев и пом.-треньорът в мъжкия тим Емо Луканов.

В 20-ата минута Валери Христов направи бързо 1:0. Последваха пропуски за варненци и греда. Гостите направиха само 1 опасна атака.

Веднага след почивката топреализаторът Валентин Йосков беше съборен в наказателното поле на "армейците" и сам реализира отсъдената дузпа. Пак той сложи точка на спора с рядко красив гол с глава в 72-ата минута.

Калоян Георгиев, който е наставник на Черно море в тази възраст, коментира, че отборът е направил един от най-силните си мачове именно срещу вицешампиона на страната. Той е доволен и от играта, и от резултата.

В сряда в среща от мединния, ХХ кръг на Елитната група, "моряците" гостуват в Севлиево на Видима-Раковски. Двубоят е от 14 ч.

Черно море U17: Иван Дюлгеров, Цанко Иванов, Николай Николаев, Марин Сираков, Николай Богданов, Илиан Илиев, Валери Христов, Румен Касабов, Валентин Йосков, Кристиян Събев, Светослав Павлов (Костадин Димитров, Владислав Данчев, Габриел Атанасов)