Спартак все по-близо до "В" група след загуба в Бургас

Пропуски в края костваха точката на "соколите"

Отборът на Спартак 1918 допусна 13-а загуба в "Б", след като отстъпи с 1:2 при визитата си на Черноморец (Бургас) в мач от 14-ия кръг на първенството. Поражението е доста неприятно за варненци, тъй като дойде от един от конкурентните тимове във втория ешелон в борбата на оцеляване. Единственото попадение за "соколите" реализира Николай Чипев.

В 10-ата минута бившият спартаклия Деян Христов откри резултата след съмнително положение за засада. Веднага след попадението варненци реагираха като ужилени и застрашиха вратата на домакините на три пъти. Първо голова атака на Пламен Иванов бе спряна с фаул, а малко след това Радулович излезе сам срещу вратаря на Черноморец, но се засуети и защитник изби топката преди да нанесе удар. Минути по-късно Събков се озова очи в очи със стража на бургазлии, но стреля в тялото му. В 35-ата опитният Дидо Христов вкара втория си гол в срещата, възползвайки се от грешка в отбраната на варненци.

След почивката играта се разви равностойно, без положения пред вратите. Към края спартаклии натиснаха и след удар на Радулович топката облиза страничната греда. В 86-ата минута след пас на Радулович Николай Чипев опъна мрежата - 1:2.

В 87-ата минута Спартак пропусна да изравни. След вдигане на Радулович Краси Илиев стреля с глава от вратарското поле, но край гредата. Секунди по-късно се стигна до меле в наказателното поле на домакините, но кълбото излезе в аут.

Съставът на Спартак 1918: Крушарски, Маринчев, Донев, Тодоров, Калудов (43-Стефанов), Илиев, Яначков, Чипев, Радулович, Събков (89-Евт.Димитров), Пл. Иванов (75-Ст.Димитров).