Сериен взломаджия на апартаменти удължи престоя си в затвора

Крими

20-11-2014, 17:47

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

32-годишният крадец и в момента е зад решетките за друго престъпление

За кражба при опасен рецидив от два апартамента в централната част на Варна, Районният съд наложи ефективно наказание на 32-годишен мъж. Деянието е извършено на 26 април в интервала между 9:30 ч. и ранния следобед. 32-год. А. Симеонов обикалял в района и решил да влезе през незаключена входна врата в двора на жилищна сграда, откъдето директно се насочил към два срещуположно разположени апартамента на първия етаж.

По това време собствениците на двата имота били извън домовете си. Подсъдимият последователно взломил по идентичен начин входните дървени врати на жилищата, преровил гардеробите и секциите на единия апартамент като отнел само ДВД устройство, а от другия апартамент взел намерени в шкафовете парична сума в размер на 140 лева, златно синджирче с висулки и други накити.

Симеонов има предходна съдимост и към настоящия момент изтърпява присъда лишаване от свобода във Варненския затвор. За настоящата кражба, в процедура на съкратено съдебно следствие, на подсъдимия бе наложено наказание от 3 години лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим.