Красен Кралев: Заслужена титла за Варна!

Мисия Варна

20-11-2014, 13:56

Снимка:

Министерство на младежта и спорта

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Щастлив съм, че моят роден град победи в една изключителна конкуренция, написа министърът на младежта и спорта

"Гордейте се, че нашата държава вече има своята Европейска младежка столица през 2017 година, и това е Варна!" Това написа в специално обръщение до кмета Иван Портних и "всички варненци и младите хора в България" министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

"Щастлив съм като българин, като министър на младежта и спорта и най-вече като варненец, че моят роден град победи в една изключителна конкуренция със съперници като Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия) и затвърди авторитета на България пред цяла Европа.
Тази „титла” не идва случайно. Варна кандидатства за нея три последователни години и заслужено стигна до победата, защото Вие, г-н Портних, Вашият екип и всички българи, които истински милеят и обичат Морската ни столица, както и своята Родина, се обединихме и направихме кандидатурата на Варна своя и национална кауза. Нещо повече – тази кандидатура успя да сплоти и родните политици от различни партии, не само в София, но и в Брюксел. Така показахме, че местната и държавната власти могат да работят заедно и в синхрон.
Поздравления, г-н Портних! Отсега нататък Варна ще има възможността да кандидатства с предимство за различни европейски младежки проекти, с които ще дадете силен тласък в развитието на доброволчеството, младежкото иновативно и социално предприемачество в България! Честито! И на добър час!", се казва още в писмото.