ДАНС арестува служители на фонд "Земеделие" във Варна

Крими

19-11-2014, 17:59

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Две служителки са задържани с подкуп

Агенти на ДАНС са арестували трима служители на фонд "Земеделие" във Варна, който дели сградата с областна служба "Земеделие". Спецполицаите са влезли, вчера след поучен сигнал за корупция. Арестувани са две жени. Арестуваните дами са били хванати по време на получване на подкуп, научи Varnautre.bg. Официално не се знае, кои две служителки са арестувани, но според работещи във ведомството, ставало дума за колегите им Таня и Надя, но отказаха да назоват фамилиите им. По непотвърдена информация има задържан и трети човек в акцията, които е бивш служител на фонд "Земеделие" във Варна. 

Арестуваните служителки са длъжностни лица във фонда, които извършват теренни проверки. Те са изнудвали бенефициенти за пари, за да изготвят картирането, необходимо за получаване на субсидиите от Европейския фонд за развитие на селските райони. Става дума за директните плащания за единица площ. 

След ареста вчера, днес е имало последващи действия от страна на ДАНС. Цял ден спецполицаите са изнасяли документи и компютри от канцелариите на фонда, разказаха пред Varnautre.bg работещи в сградата.