Треньор от школата на Черно море получи условна за блудство с момченца

Крими

19-11-2014, 10:25

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Венци Маринов се призна за виновен по всички обвинения

Треньор по футбол, блудствал с малолетни момчета, получи днес условна присъда. 48-годишният мъж се е признал за виновен. Пострадалите деца са на 10 и 12 години.

Историята започва през лятото на миналата година. Родителите на две деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб Черно море подават сигнал за действията на Венци Маринов. Повдигнатите обвинения са четири - за блудство и опит за полов контакт с 12 годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10 годишно момче.

При извършване на тежките престъпления подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор, като треньор по футбол на двете деца. Самите деяния са осъществени на неустановени дати през месеците юни и юли миналата година в дома или автомобила на подсъдимия, както и в спомагателни помещения в близост до тренировъчното игрище. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно след деянията.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 48-годишният Маринов да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той бе осъден още да заплати обезщетения на пострадалите за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди - общо 35 000 лева.