19 ноември: Благородство в служба на справедливостта

Животът

19-11-2014, 02:16

Снимка:

Варнаутре

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна във Везни

Фокусът на вниманието и днес ще бъде насочен към обществени и социални въпроси, ситуации, касаещи взаимоотношенията и търсенето на баланс и компромис в тях. Партньорски ориентираните нагласи обаче, може би ще пораждат усложнения в ситуациите, изискващи самостоятелни решения, за които раждащият се нов цикъл между Слънцето и Сатурн ще ни напомня и днес.

Въпреки социалната приспособимост на Луната във Везни, все още ще изпитваме трудности в общуването поради осезаемата сдържаност и критичен негативизъм. Не всички идеи и мисли ще могат да бъдат разбрани и приети веднага. А и вербалните форми, с които ще сме склонни да си служим сега, може би ще бъдат малко по-резки от допустимото.

Първата половина на деня ще бъде малко по-хаотична, динамична и излишно агресивна, поради едновременно възникващи необходимости да обърнем внимание на различни по характер, но съпоставими по важност въпроси. Хората, склонни към колебание, ще потърсят може би съвет и подкрепа от по-силни и авторитетни личности. Не всички покровители обаче ще бъдат мотивирани да помогнат само от добро сърце. Ще има дори такива, които сами ще предлагат покровителството си, за да подхранят личната си самооценка и обществената си значимост. Установяването на баланс, възстановяването на справедливостта се ползват с приоритет сега, но, ако приемате ролята на благодетели не просто от благодарност, че ви е провървяло повече от на другите, е добре да овладеете суетата си, за да не обидите и унизите в крайна сметка тези, на които желаете да помагате.

Работа и бизнес
Днес не бива да губим време в празни разговори и най-вече да се разсейваме с тях при изпълнението на сериозни и отговорни задачи. Моментът не е подходящ за поемане на нови отговорности, но, ако вече сте уговорили подписването на договори и споразумения, следобед е уместно да ги формите документално. Обмислете още веднъж задълженията, с които те ще ви натоварят, тъй като те могат да се окажат далеч по-сериозни отколкото сте предполагали.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на организма и кожата. Най-удачният ден за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на татуировки и други кожни несъвършенства. Практикуващите лечебно гладуване могат да проведат пречистващ ден. За всички останали е препоръчително да се настроят към постепенно намаляване на количествата храна, особено ако желаят да се освободят трайно от излишни килограми.