Пияни комшии пребиха семейство след забележка за силна музика, дадоха им условни

Крими

18-11-2014, 16:08

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Младежите се разминаха с условни присъди

Районният съд във Варна наложи наказания на четирима младежи за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Всеки от подсъдимите по делото бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал през нощта на 24 срещу 25 август 2012 г. в централната част на Варна. 25-годишен наемател на апартамент празнувал с десетина свои приятели в квартирата си. Компанията се забавлявала като употребявала алкохол и пускала силна музика, която смущавала нощната тишина на живущи наоколо. Родител на малко дете подал сигнал в полицията за шума и междувременно излязъл на улицата да предупреди младежите в квартирата да намалят звука. След размяна на реплики четирима от младежите – 25-годишните Л.Г. и П.П., 24-годишният К.К. и 22-годишният С.Г., слезли на улицата да се разберат.

Там те започнали да бият с юмруци мъжа, съборили го на замята и продължили да му нанасят удари с ръце и крака. На помощ се притекла жената на пострадалия. Тя опитала да издърпа и отдалечи един от нападателите – 24-годишния К.К., който се обърнал и я блъснал на земята. При падането жената получила охлузвания в областта на левия лакът и предмишница.

В резултат на нанесените удари пострадалият мъж получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на короната на преден зъб, обусловила затруднения във функциите на дъвченето и отхапването. На потърпевшата при инцидента жена била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания и ожулване по лявата ръка, обусловили чувство на болка и страдание без разстройство на здравето.

Четиримата младежи бяха осъдени да заплатят солидарно на пострадалия граждански ищец обезщетение за неимуществени вреди в размер на 5000 лева. 24-год. К.К., който бе признат за виновен и по обвинението в причиняване на лека телесна повреда, бе осъден отделно за заплати на пострадалата жена сума от 1000 лева за претърпени от деянието неимуществени вреди. В тежест на подсъдимите са и направените по делото разноски.