Бюрото по труда учи младежи как да си намерят работа

Мисия Варна

18-11-2014, 15:39

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Седмица на отворените врати започва на 24 ноември

Седмица на отворените врати за младежи организира Агенцията по заетостта. Новата инициатива ще се проведе във всички бюра по труда в цялата страна всеки ден от 24 до 28 ноември 2014 г. от 10 до 16 ч.

Посетителите ще могат да разговарят със специално обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст, както и с EURES съветници, предлагащи възможности за реализация в чужбина.

Инициативата "Отворени врати за младежи" се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. По време на посещението си те ще получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.

Целта е младежите да припознаят Агенцията по заетостта и в частност, най-близкото за тях бюро по труда и неговите служители, като сигурен и лоялен помощник.