Слънце&Сатурн: Смущаващо, но... обещаващо

Животът

18-11-2014, 03:01

Снимка:

usiter.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Упражнение с реалността

Слънце в Скорпион, Луна във Везни. Астрологична картина на деня

Основната астрологична тема днес е съвпадът на Слънцето и Сатурн и би било изключително полезно, ако съумеем за запазим практичното настроение от предходните дни и вниманието към малките подробности и детайли, към които Сатурн е особено придирчив. Дали ще го направим или не, днес ще се налага да се съобразяваме с ограничения, внезапно орязани бюджети, суров климат в деловата сфера, множество изисквания и дефицит на похвали. Затова пък за онези, които успеят да ги получат, те ще бъдат по-ценни от всичко и гаранция за бъдещи успехи.

Днес онези, които са свикнали да разчитат на лесни успехи, помощ и поддръжка, ще останат разочаровани.

Сега на сцената остават само тези, които са готови с отдаденост да вървят към целите си, разчитайки на собствени усилия, съчетани със сериозно планиране и още по-сериозно търпение. Някои от тях сега ще бъдат възнаградени за методичността и последователността си, други ще използват именно тези си качества, за да построят нови стратегически планове и да вземат важни дългосрочни решения. Всички останали ще преминат по свой начин през поредния изпит на живота, изискващ усвояването на качества като самоотверженост, самодисциплина, умение да подчиниш личните желания и пристрастия на приоритетите. Подобен зрял и отговорен подход, ще помогне на всеки, който пожелае да го приложи, да се справи и с най-сложните задачи, възникнали през този сезон. Той ще ни помогне също така да трансформираме някои неблагоприятни тенденции в икономическата и деловата среда.
Сатурн, както е известно, си служи с ограничения, поради което можем да очакваме, че събитията, възникващи сега, ще подчертаят необходимостта от налагане на сурови санкции там, където процесите са излезли извън рамките на здравословните граници. От една страна това звучи смущаващо, от друга - обещаващо. От тук насетне е възможна само стабилизация, но можем да бъдем сигурни, че каквато и деструктивна тенденция да е възникнала в последните седмици и месеци, то тя ще бъде прекратена. Засега. През март и май на 2015 г. темата с поправките и санкциите отново ще излезе на дневен ред. Затова е препоръчително да се постараем да удовлетворим всички възникнали вече задължения, отговорности, основателни претенции и ангажименти.
Интерес представляват взаимоотношенията в този момент, тъй като независимо дали се развиват на лично, делово, политическо или междудържавно ниво, те се превръщат в ключ към разпределението на ролите от тук насетне. Като че ли за миг изчезват всички "търговски опаковки" и общата мотивация се насочва само и единствено от систематизацията и методичността, доколкото те съществуват в отделните случаи.

При решаването на каквито и да било въпроси ясно личи стремежът към налагането на воля и власт. Но всички обстоятелства налагат необходимостта от взимането на важни решения именно в контекста на съществуващи ограничения и контрол от страна на външни фактори. Емоционалният натиск като обичано средство за налагане на волята като че ли се оказва абсолютно непродуктивен. В същото време мнозина са готови да отстъпят пред силата и волята на обстоятелствата. Когато някой отстъпва, друг заема неговото място, но, ако сте сред победителите на деня, не бързайте да празнувате победата. Делата, започнати сега, и отговорностите, поети днес, ще изискват такива огромни усилия, че малцина са онези, които имат потенциала да ги доведат до край.

Пожелавам ви мъдрост, самоотверженост и качествен подбор на приоритетите!