Банда от Каменар с условни присъди, обрали гараж

Крими

17-11-2014, 16:33

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Най-големият е на 26, най-малкият е на 17 години

Четирима от Каменар получиха днес условни присъди заради кражба от гаражно помещение в село Куманово, извършена преди две години. Петият от бандата бе оправдан.

Неосъжданите до момента Михаил А (20 г.)., Наско М. (22 г.) и Боян И. (26г.) получиха по 1 година лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Непълнолетният С.С. , който е на 17 години, бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от една година.

Вечерта на 5 ноември 2012 година в село Куманово с автомобила на един от подсъдимите младежите се придвижили до селото и спрели до оградата на къща с прилежащ към нея гараж. Собствениците на сградата били вътре, но навсякъде било тъмно - не светело нито в имота, нито в околните къщи, не работело и уличното осветление. Подсъдимите успели да откачат оградната мрежа и през незаключената гаражна врата да проникнат в помещението. Осветявайки с фенер те започнали да изнасят от постройката различни вещи - ъглошлайфове, мотокултиватор, електрожен, дрелка, гуми с джанти. След кражбата започнали да разпродават отнетото чуждо имущество на непознати лица, на пазара за употребявани вещи, за вторични суровини.