Седмицата: Упражнение с реалността

Варна Лайф

17-11-2014, 15:04

Снимка:

creative artworks

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата: 17-23 ноември

Със сериозни стълкновения между хора, разполагащи с власт и авторитет, може да ни изненада предстоящата седмица. Стремежът към налагането на личната воля на всяка цена, може да премине здравословната граница и да се превърне в егоцентризъм, което ще бъде сериозна проверка за качествата и авторитета на тези, които желаят да поемат славата, но и отговорността да бъдат лидери.

Информация, предоставяща неочаквани факти, свързани с морала и законосъобразността на постъпките и решенията на публични авторитетни фигури, могат да породят трусове в обичайния ритъм на обществено-политическия и социалния живот. При това, подобни тенденции ще се наблюдават както на локално, така и на глобално равнище. Но докато в първия случай това просто ще бъде една добра проверка за лидерските качества и устойчивостта на намеренията, то във втория могат да произтекат събития, от които биха пострадали големи групи от хора, структури, организации и групировки.

В началото на седмицата мнозина ще бъдат склонни към импулсивни постъпки, действайки въпреки негативния опит от миналото и предупрежденията на околните. Ако не желаете постоянно да се връщате към едни и същи проблематични ситуации в живота си, навреме обмислете всички последствия от постъпките и решенията си и се мотивирайте не от емоциите, а от здравия смисъл. Авантюристичните начинания и желанието да се заобиколят законите и правилата ще бъдат източник на проблеми, затова действайте внимателно и си служете само със законни средства.

При сложни условия ще продължат да се развиват и финансовите теми и взаимоотношения. Макар Венера вече да навлиза в далеч по-оптимистичния и широко скроен свят на Стрелеца, ще се наложи да поизчакаме още малко докато не придобием и ние съответното усещане относно материалната си обезпеченост и общия емоционален фон. Едва излязла от мъртвата хватка на Сатурн, тя попада в примамливия капан на Нептун. Двете планети са антиподи по природа - Сатурн налага ограничения, Нептун напротив, премахва дори онези граници, които са животоспасяващи от позициите на здравия разум. За взаимоотношенията и финансите конфликтният обмен между Венера и Нептун е доста опасен, особено предвид склонната да си затваря очите пред подробностите и да приема желаното за действително природа на Венера в Стрелец. Мними доброжелатели и не съвсем добросъвестни партньори ще получат идеалните за своите цели условия и няма да пропуснат да заложат стръв с измамни перспективи и нереалистични проекти.

Надеждите за романтично бъдеще при нововъзникващи взаимоотношения също ще се окажат неоправдани, но за жалост могат да оставят дълбоки следи в душите на разочаровалите се. Равнодушната реакция по отношение на каквито и да било ситуации, обещаващи ни перспективи и развитие, този път ще ни спестят много проблеми и разочарования в бъдеще.
Ръка ни подават Меркурий и Марс, хармонично съчетаващи в единство енергия, разсъдък и интуиция. При добро желание с тяхна помощ бихме могли да намерим изход за застояли и нерешени до момента ситуации и ефективни решения на сложни проблеми. Търсете нови възможности и алтернативи, които не сте използвали до момента. Седмицата ще завърши с Новолуние, даващо ни възможност да отгърнем нова страница в живота си.
През цялата седмица общият имунитет ще бъде отслабен, организмът се намира на границата на жизнения минимум и съществуват опасности от простудни и инфекциозни заболявания, натравяния и изостряне на хронични здравословни проблеми. Особено уязвими са половата и отделителната система, както и бъбреците. Психическото здраве също е уязвимо. Важно е да бъдем внимателни и разумни, но също толкова важно е и да не преувеличаваме негативните факти и преживявания през този период. Избягвайте ефектите на кривото огледало, в което сивото изглежда по-черно и от черното.
На всички пожелавам спокойна и успешна седмица!