Варна с две титли от държавното по бокс при мъжете

Спорт

14-11-2014, 15:43

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Душко Благовестов и Илез Магомедович сразиха конкурентите си на шампионата в Добрич

С две титли се завърнаха боксьорите от морската столица от 1-вия кръг на ДП за мъже в Добрич, който бе валиден и за Купа България.
Олимпийския вицешампион при младежите Душко Благовестов от БК Черно море се окичи със златния медал в категория до 56 килограма. Той постигна безапелационни победи по пътя си към финала, където смачка и Катин Асенов от „Априлец” Бояджик. Варненския талант бе безкомпромисен във финалния дуел и надигра тотално съперника си и логично триумфира с пълно съдийско единодушие.

Още 4-ма представители имаха "моряците" в Добрич. Това са Ростислав Недев (56), Йордан Руменов (60), Йордан Лупов (75) и Георги Стефанов (81), за които това бе дебют при мъжете. Треньорът на Черно море Димчо Савов заяви пред Медийна група Черно море, че е доволен от представянето на всичките си състезатели. Той разкри, че сега пред Душко Благовестов предстои поредното предизвикателство – силния международен турнир в Прищина (Косово).

Втората титла за Варна донесе Илез Магомедович от БК Ивайло Маринов, който стана шампион в категория до 64 килограма. Той също бе категоричен по пътя си към финала, а на полуфиналите сломи и екснационала Айрин Исметов. На финала, Магомедович отказа в третия рунд представителя на БК Ямбол Ангел Димов. Треньор на Магомедович е боксовата легенда от близкото минало Неделчо Дичев.