Коледни добавки за пенсионерите няма да има

Парите

14-11-2014, 12:24

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Темата за промяна на данъци и осигуровки не стои, казва финансовият министър

Коледни добавки за пенсионерите няма да има, съобщи финансовият министър Владислав Горанов по Нова телевизия. "Със сигурност ще направим усилие да влезем в рамките на 3% дефицит, това означава, че ще се стремим да харчим, колкото изкарваме. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда, ако си съберем приходите през следващата година и направим бюджет, който няма да е на свръх дефицит, тогава можем да си позволим да сме по-широко скроени", поясни Горанов.

Темата за промяна на данъци и осигуровки не стои, каза още министърът. "Тези, които имат индивидуално договорени лихви в КТБ, различни от общите условия, не попадат в обхвата на гарантираните вложители. Вежди Рашидов е сред тях", коментира Горанов. Той разказа, че се е срещнал с управителя на БНБ, след като новото правителство положи клетва.

"Те допуснаха грешка, която българското общество не може да остави да мине така. Аз мисля, че всичко е зад гърба ни от гледна точка на трусовете. Сигурен съм в това, за напред трябва да си прочетем уроците и да обезщетим гарантираните вложители. Затова веднага вкарах актуализацията на бюджета, която да ни даде възможност в началото на декември да започнем да ги изплащаме", заяви той.