Осветиха ръкавиците на Пулев, варненка го възпя в стихове (видео)

Дни преди дългоочаквания боксов мач на Кобрата срещу Кличко, който ще се излъчва на живо по Нова телевизия в събота, 23 ч

Тържествен молебен и водосвет за победа на Кубрат Пулев над Владимир Кличко в предстоящия мач за свеновната купа по бокс, бяха отслужени в храм "Свети Николай" в Асеновград. Службата бе водена от архиерейския наместник отец Йордан. Специално за службата в храма бяха донесени тренировъчните ръкавици и каската на Кубрат Пулев. 

Варненката Росица Маринова пък посвети стихотворение на боксьора, което сподели на страницата на Varnautre.bg във Фейсбук. Публикуваме го без редакция и се присъединяваме към призива на Росица в края на стихотворението - в събота да подкрепим Кобрата, като развеем националния флаг.

На Кубрат Пулев

Родино-Майко, Прегърни го.
Хайдушка Земьо със Сила Надари го.
Планино Горда - Извиси Го.
Ветре, Ехото на Него Наречи го.
А Ти Народе, на плещи Понеси го.

Политиците да сведат глава и да научат Урока му за "За Заветна Свобода"

Кубрат на ринга се изправя, и бащина заръка устоява:
"Сине, за Майка България не се бори за пари, а с Чест и Слава Ти я брани"
България е с теб, и те Подкрепя във твоята Битка!

"Мили Приятели, нека на 15.11.2014 г. да развеем нашия Трибагреник на домовете си, работните си места и навсякъде, където витае Духът на България - за да Подкрепим Един Български Будител!", призовава сънародниците си Росица Маринова.

Любовта на варненци към Кобрата не е от днес. През август митичният варненски рапър Гошо от Почивка му посвети песен. Да си я припомним