Варненско училище блокирано от безхаберни шофьори, децата в опасност (снимки)

Аварийният изход на училище "Васил Друмев", предвиден за достъп на линейка и пожарна, е ежедневно блокиран от неправомерно паркирани автомобили

В продължение на няколко години въпреки множеството сигнали, подавани от директора на училището до компетентните органи, животът на десетки ученици в СОУ "Васил Друмев" във Варна е ежедневно изложен на риск с фатален край, алармираха родители. Причината е безотговорното неспазване на забраната за паркиране върху пешеходните пътеки, пред входовете и на прилежащите тротоари на училището от страна на водачите на пътни превозни средства в района.

Аварийният изход на училище "Васил Друмев", предвиден за достъп на линейка и пожарна, е ежедневно блокиран от неправомерно паркирани автомобили, въпреки забранителния знак за паркиране пред него и надписа "Внимание изход".

Родителите са направили и петиция, с която настояват за решение на проблема. "Нека сега направим превантивно всичко възможно, за да опазим живота на децата преди да се стигне до поредния трагичен случай в България, след който да бъдат предприемани мерки с цената на човешки живот.

Моля, подкрепете петицията за отстраняване на нарушителите от забранените зони, изрично определени в чл. 98, ал. 2, т. 6 от Закона за движение по пътищата, за да гарантираме безопасността на учениците и на всички пешеходци в района на училище "Васил Друмев" - Варна", се казва в петицията. Всеки, който иска да се включи в петицията, може да го направи тук >>

ВИДЕО