Кристалина Георгиева: Сигурна съм, че #Варна 2017 ще има своя успех

Варна гостува на Брюксел, за да покаже своите младежки политики, своите виждания за социалните иновации в контекста на европейската политика за младежта

"Като еврокомисар съм длъжна да запазя неутралитет, но като българка силно се надявам, че Варна ще бъде победител в тази надпревара. Варна е хубав град с много учебни заведения и образовани млади хора. С вашия прекрасен кмет и с подкрепата на Европарламента съм сигурна, че ще имате своя успех". Това заяви еврокомисар Кристалина Георгиева по време на кръгла маса на тема "Активна младеж чрез социални иновации" в сградата на Европейския парламент в Брюксел. 

"Днес Варна гостува на Брюксел, за да покаже своите младежки политики, своите виждания за социалните иновации в контекста на европейската политика за младежта. Върху тази платформа е базирана и кандидатурата на града за Европейска младежка столица. Както всеки един европейски град, Варна е изправена пред много предизвикателства в тази област – проблемът с младежката безработица, развиването на предприемачеството, насърчаването на доброволчеството в младежката сфера. Нашият град е един чудесен пример на работа в тези сфери и за изключително доброто взаимодействие между неправителствените организации и местната власт", сподели Иван Портних в началото на форума. Той допълни, че Варна се гордее със своите 5 университета, 3 колежа и своите около 40 000 студенти, които са част от младежката атмосфера на града. "Убеден съм, че практиките, които вече сме реализирали при работата с младите хора, трябва да бъдат надграждани. Демографският профил ни задължава за това, поради което ние ще направим всичко възможно да го постигнем", каза той. "Вярвам на младите хора и на техния ентусиазъм", заключи кметът.

Прочетете още: Варна обедини България в Брюксел