Бивш министър стана иподякон

Новините

13-11-2014, 09:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кристиян Кръстев ще помага при подготовката и провеждането на богослуженията

Министърът на транспорта в бившето служебно правителство на Марин Райков стана иподякон. Кристиян Кръстев бе и заместник на Ивайло Московски в транспортното министерство в първия кабинет на Бойко Борисов. Преди това бе член на борда на директорите на Пристанище Варна. 

Наскоро Кръстев обяви в социалната мрежа Фейсбук, че по време на празнична литургия в храм в Берлин е бил подстриган за иподякон.

"Иподякон е най-ниската степен в църковната йерархия. Това не означава духовник, свещеник или монах. Той помага при подготовката и провеждането на богослуженията. Иподяконът е например четец, певец или свещоносец при богослуженията", обясни той за сутрешния блок на Нова тв.

Иподяконът уточни, че семейството му е религиозно и логично е избрал вярата за свое призвание. "Вярата си я има в мен, просто я развивам. Не ми се е случило нищо лошо, за да взема това решение. Нямам амбиции в духовенството. За мен работата в Божия храм е смирение", каза още Кръстев.

Няма да се откажа от светската си работа, а ще съчетавам и двете дейности, категоричен е бившият политик. "На мнение съм, че светската и духовната власт трябва да вървят ръка за ръка. Светското без духовното не може. Във времена на тотално недоверие към светското, мисля, че трябва да се уповаваме много повече на вярата", коментира още Кръстев.