Феновете на Черно море застанаха твърдо зад ръководството на клуба

Спорт

12-11-2014, 17:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Te публикуваха декларация, с която изказват подкрепата си към шефовете

След среща на представителите на Национален фен клуб "Черно море" с ръководството на ПФК "Черно море", стана ясно, че собствениците стоят плътно зад славния варненски клуб, а амбициите за челната шестица и атака на местата, даващи право на участие в евротурнирите, са абсолютно реални и с всички сили ще се работи в тази насока. На феновете бе предоставена цялата информация за инвестициите, които ръководството е вляло и продължава да влива във футболния клуб и АД-то за стадион "Варна". Не бива да се забравя, че 10 - 11 г. преди да започне проекта, нищо на този стадион не е функционирало нормално и бе налице един пустеещ терен, а последният официален мач там датира от далечната 1994 г.! Въпросната дупка е реално паркинга на стадиона, който е на по-горно ниво. Козирката е трябвало е да се обърне на 90 градуса, защото по предписания на експерти, деретата, които я заобикалят, са опасни. Много е важно да бъде разрешен и проблемът с подпочвените води.

Пред представителите на НФК "Черно море", мажоритарният собственик г-н Марин Митев изказа категоричното си уверение, че въпреки трудностите, повишените цени на имотите и сложната икономическа обстановка, работата по проекта не е спирала и ще продължи. Не бива да забравяме, че към дадения момент за издръжката на ПФК "Черно море" и ДЮШ на варненския клуб годишно се вливат до 5 млн. лв. – твърд бюджет.

Това се прави за да има града собствен футболен отбор и да се гордее с него, и ако се изчисли колко пари са дадени за 9 г., всеки може сам да си отговори на въпросите, злонамерено хвърлени в публичното пространство. От своя страна феновете на "Черно море" застанаха твърдо зад ръководството на клуба и публикуваха декларация, с която изказват подкрепата си.

"Искаме да декларираме, че ние – феновете на "Черно море", винаги сме изразявали ясно и точно позицията си, когато някой, посредством делата си, се е опитвал да опетни името, както на "Черно море", така и на хората, които го подкрепят безрезервно и, за които, то е повече от начин на живот! Същевременно, никога не сме заставали срещу собствениците на футболния клуб, като, отново в името на "Черно море", сме им гласували пълно доверие и продължаваме да им вярваме, че се работи съвестно и амбициозно за интересите и успехите на представителния отбор и ДЮШ.

Информациите и спекулациите по различни, обслужващи неприятелски на клуба интереси медии, не отговарят на истината! Ние винаги сме се считали за едно цяло, и всички заедно работим с отдадеността си за успехите на ФК "Черно море" и опазването на честта на Варна! Продължаваме да вярваме, че не е далеч времето, когато с общи усилия ще върнем любимия отбор на мястото, което винаги му се е полагало – а именно – в челните места на таблицата. Също така, никога не сме се отказвали от подкрепата си към проекта за "Стадион Варна" и искрено вярваме и се надяваме, че скоро ще се радваме на изцяло ново съоръжение за прекрасния ни град. Желаем също да обясним на недоброжелателите на ФК "Черно море", че всякакви опити за всяване на раздор между фенове и ръководство чрез поръчкови публикации и групички в сайтчета и обслужващи други интереси медии, няма да успеят да ни разединят и да сломят вярата ни в успеха на това, което собствениците са започнали да правят. НФК "Черно море" твърдо застава зад отбора, както зад амбициите на мажоритарните собственици на клуба за спортен възход и успешен край на проекта за "Стадион Варна"."