Тялото на изчезналия Мартин изплувало на Кабакум

Крими

12-11-2014, 21:00

Снимка:

Личен архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват варненец - в неизвестност е от събота

Тялото на изчезналия на 1 ноември в местността Евксиноград край Варна брокер на акции Мартин Стойнов е открито в неделя

Тялото на варненеца Мартин Стойнов, за когото Varnautre.bg съобщи, че е изчезнал на 1 ноември в местността Евксиноград,  е открито в неделя. То било на брега на плажа "Кабакум". 34-годишният мъж, който казал на родителите си, че отива на среща с приятел, вероятно се е удавил, съобщава "24 часа". Вечерта на 1 ноември той напуснал семейната къща в Евксиноград и повече не се върнал. Стойнов бе обявен за издирване.
"Няма улики за насилствена или естествена смърт. По-скоро става дума за личен избор", каза говорителката на полицията във Варна Ивана Милева.

"Тялото е разпознато от близките, все още не е готова съдебномедицинската експертиза, но няма следи от насилие", заяви и говорителката на районната прокуратура във Варна Десислава Йотова.

От "Съдебна медицина" казаха, че тялото е било добре запазено. Родителите му успели да го идентифицират без проблеми според медиците. Случаят не бе разгласен официално от полицията заради изричното желание на родителите на Стойнов да се пази тайна. След тяхната намеса престанаха и коментарите в социалните мрежи на разтревожените приятели на самоубилия се мъж.

В нощта на изчезването Стойнов казал на майка си и баща си, че отива на среща. След като синът им не се прибрал, на следващия ден родителите звъннали на въпросния приятел.

"Не сме имали никаква уговорка и никаква среща. За първи път чувам", казал изненадано той. После се обърнал с призив във фейсбук към всички други свои и на Мартин познати да помогнат.

В същото време родителите звъннали на полицията, но с уговорката нищо по случая да не се дава като информация на медиите, признаха разследващи. Явно е, че са се съмнявали в намеренията на сина си да сложи край на живота си. Те помолили и познатите му да престанат да пишат в социалните мрежи за изчезването.

Мартин е завършил френската гимназия във Варна и университета в Илинойс, САЩ. Дълго време е работил в известна банка, но след това си направил фирма и търгувал с акции на световните борси.

Според негови колеги Стойнов е бил много добър валутен дилър и е имал успехи на фондовите борси. Това го накарало да започне собствен бизнес. Не е ясно обаче дали провал на сделка, или лични взаимоотношения са го накарали да вземе фаталното решение. Стойнов живеел с родителите си.