Пак смяна в борда на "Пазари"

Мисия Варна

12-11-2014, 14:19

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В борда влезе бивш зам.-директор на общинското дружество

Изненадваща смяна в Съвета на директорите на общинското дружество "Пазари" одобри градският парламент на Варна. Малко преди на края на втория ден от сесията председателят на Иван Луков изчете предложение за освобождаване на сегашната шефка на борда Миглена Георгиева и назначаването на бивш зам.-директор в "Пазари" Емил Иванов на нейното място. 

"Г-н председател, още вчера преди началото на сесията ви попитах има ли такава точка и ако има да ни запознаете предварително с нея, вие казахте, че няма, а сега вкарвате това предложение в дневния ред. Защо така потайно, какви са тези конспирации.

Освен това договорът на тази дама изтича само след два месеца, кое толкова спешно налага смяната й, при положение, че ние приемаме отчетите на дружеството, които тя винаги успява да защити", веднага взе думата независимият съветник Христо Атанасов. Той попита и кога е входирано предложението, а председателят обяви, че няма входящ номер. 

Думата взе Янко Станев от СДС-ДА, който, за да "нямало драми" съобщи, че предложението е на тяхната група. Миглена Георгиева, която също е била предложение на тяхната група, вече не отговаряла на интересите им и затова предложили смяната.

"Тъй като членовете на бордовете са политически назначения, а аз два мандата познавам Емил Иванов като представител на ДПС, искам да знам чия политическа група от Общинския съвет ще представлява той", попита пък съветникът от "Промяна за Варна" Ивайло Бояджиев. Отговорът на Станев бе, че Иванов е от СДС. 

В крайна сметка и двете предложения - това за освобождаването на Георгиева и за назначаването на Иванов получиха необходимите гласове, въпреки че трима съветници - Валентин Станев, Ради Радев и Николай Дочев не участват в гласувания свързано с "Пазари", тъй като работят там.