Строежът в градинката на ул. "Студентска" няма да го бъде

Мисия Варна

12-11-2014, 12:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов епизод във войната строеж срещу градинка

Общината ще отчуждава имота

Междублоковото пространство пред бл. 14 на ул. "Студенстка" ще остане зелена площ, въпреки мераците на собственика на имота, в него да строи 7-етажна кооперация. Това стана ясно на днешната сесия, след като съветниците възложиха на главния архитект на Варна Виктор Бузев да предложи на ЕСУТ стартиране на отчуждителна процедура. 

Предложението дойде от самия арх. Бузев, който дойде в залата, за да предложи варианти за решаването на дългогодишния казус. 

"В момента върви Експертен съвет за устройство на територията и дойдох да чуя вашата нагласа как да бъде решен проблема", каза Бузев след като запозна съветниците с различни варианти и оформи предложението за стартиране на процедура по отчуждаване на имота. Арх. Бузев гарантира, че ако съветниците го гласуват той ще бъде приет и от Експерния съвет. 

След много дебати, в крайна сметка с пълно мнозинство - 42 гласа "за" съветниците преха д възложат на главния архитект да внесе предложение на ЕСУТ за отреждане на поземления имот пред блок 14 за публична собственост и озеленяване. 

Вижте още за сагата с градинката пред бл. 14 на ул. "Студентска"

Нов епизод във войната строеж срещу градинка