Извършител на въоръжен грабеж в супермаркет мина с условна, подбудителят му отива в затвора

Крими

11-11-2014, 15:36

Снимка:

EU

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

19-годишният бандит насочил газовия пистолет и стрелял, след което взел 890 лева

Двама младежи осъди Районeн съд - Варна за извършен грабеж в съучастие. След постигнато споразумение, 21-годишният К. Максимов, действал като подбудител и помагач за грабежа, бе осъден на 7 месеца затвор при първоначален строг режим. 19-годишният му съучастник – Р. Василев, пряк извършител на престъплението, получи 7 месеца условно наказание, с изпитателен срок от 3 години.

Самото деяние е осъществено на 28 август тази година в супермаркет на ул. "Д-р Железкова". Тогава чрез заплаха – насочване и произвеждане на изстрел с газов пистолет, 19-годишният Василев отнел от владението на работещ в магазина парична сума в размер на 890 лева. Другият подсъдим умишлено склонил и улеснил 19-годишния младеж да извърши грабежа, като го улеснил чрез набавяне на средства за това – газов пистолет, приемане в жилището си преди деянието, както и чрез даване на съвети за отнемането на парите.

По отношение на 21-годишния подбудител и помагач К. Максимов съдът приведе в изпълнение и отложено наказание от 3 години лишаване от свобода, тъй като настоящото деяние се явява извършено в изпитателния срок, определен с предходна присъда, също за грабеж. Причинените от деянието имуществени щети към момента са възстановени на собственика. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.