Детска градина във Варна номинирана за Сграда на годината

Единствената номинация в категория "Индустриални сгради - технологично обновление и разширение" също е варненска

Новата детска градина "Жирафче" във Варна е номинирана за Сграда на годината. Това стана ясно от сайта на Националния конкурс "Сграда на годината". Забавачницата получава номинацията в категорията "Социална инфраструктура - детски градини, защитени жилища". Откритото в началото на октомври детско заведение, веднага получи прозвището "Градина от 21 век". Инвеститор е община Варна, а изпълнител - "Планекс". 

Още една сграда във Варна е номинирана в конкурса. Това е ЖК "Акварел2" в кв. "Бриз". Той получава номинация в категорията "Жилищни сгради и комплекси". Изпълнител и на този проект е фирма "Планекс". Комплексът е разположен върху площ от 3030 кв. м.

Единствената номинация  в категория "Индустриални сгради - технологично обновление и разширение" също е варненска. Това е реконструираната и модернизирана инсталация за производство на клинкер в завод "Девня Цимент". Проектът Нова линия представлява една от най-големите единични индустриални инвестиции правени в България за последния четвърт век.