Челси Клинтън стана Жена на годината

Новините

11-11-2014, 14:21

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кои са жените на годината според сп. "Глемър"

Актрисите Лупита Нионго и Лавърн Кокс, дизайнерката Сара Бъртън, американският посланик в ООН Саманта Пауър и Челси Клинтън бяха обявени за жени на годината на сп. "Глемър" на церемония в Карнеги хол, съобщи Асошиейтед прес.

Лупита Нионго миналата година спечели награда "Оскар" за поддържаща роля за "12 години в робство" и бързо се издигна до върха в Холивуд и в света на модата. Тя стана лице на "Ланком", а снимката ѝ беше на корицата на изданието на сп. "Пийпъл" с най-красивите хора в света. "Макар и случилото се да е невероятно, още се развивам и се надявам винаги да е така", каза Нионго през сълзи, приемайки наградата си.

Кокс от сериала "Оранжевото е новото черно" е първият транссексуален, номиниран за награда "Еми". Сп. "Гламър" я нарече "лицето на една от най-големите истории за равенство на 2014 г."

Дизайнерката Сара Бъртън получи признанието за тласъка, който дава на американската модна индустрия.

Хилари Клинтън придружаваше дъщеря си Челси на първата ѝ светска изява след раждането на дъщеря ѝ Шарлот през септември. "Чудех се дали да не облека хубава рокля и обувки с високи токчета" - каза Клинтън и предизвика смях и аплодисменти.

Сред останалите наградени са манекенката Наталия Водянова, която има фондация за подпомагане на деца със специални потребности, актрисата Минди Калинг, водещата на "Добро утро Америка" Робин Робъртс, океанографката Силвия Ърл, която, дори и наближавайки 80-те, продължава всяка година да ходи на 3-месечни експедиции.