Сливат “Карфур” и “Пикадили”

Парите

11-11-2014, 07:04

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Новата компания ще има 75 магазина, оборотът й е 452 млн. лв. за 2013 г.

Собствениците на веригите супермаркети "Карфур" и "Пикадили" обединяват дейността си в търговията на дребно в България. Това се посочва в съвместно съобщение на двете компании. Очаква се споразумението им да получи одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. "Карфур" е притежание на "КМБ България", а "Пикадили" бе придобита от "АП Март", свързана с производителя на пилешко месо "Градус". Това стана през първата половина на годината. Сега двете компании ще участват поравно в нов джойнт венчър, чийто капитал ще бъде увеличен с по 50% през тази и през следващата година. Целта е да се подкрепи и стабилизира бизнесът и да се подобрят условията за плащане към доставчиците, се посочва в съобщението. 
Новата компания ще има мрежа от 75 магазина в България с общ оборот от 452 млн. лв. за 2013 г. и над 3000 служители.
Начело на новата структура като регионален мениджър ще застане Жером Лубер, настоящ изпълнителен директор на "Маринопулос Груп", която държи правата на марката "Карфур". Лубер има дълъг опит в търговията на дребно. Той е бил управляващ директор на "Карфур Гърция" в периода 2004-2008 година и генерален мениджър за всички предприятия в групата "Маринопулос", чийто бизнес се изчислява за повече от 2.5 млрд. евро в Гърция, България, Албания, Скопие и Кипър.
На местно ниво структурата ще бъде управлявана съвместно от досегашните изпълнителни директори - Милош Ристич от "КМБ България" и Таня Косева-Бошова от "Пикадили".
Стратегията на новата структура ще бъде насочена към разширяване на мрежата от магазини.