Черно Море мина с лекота през Дупница и се доближи до първата шестица

Моряците спечелиха с 3:1 срещу Марек

 

Черно Море взе своето в Дупница и спечели гостуването си на Марек с 3:1 в мач от 15-ия кръг на А група. „Морците“ поведоха с 2:0 още до края на първото полувреме с голове на Стенио и Коконов. Домакините върнаха интригата чрез Криистиян Петков, но Мирно Манолов сложи точка на спора.

Срещата се разви изцяло под диктовката на Черно Море. Още в 7-ата минута Иван Коконов можеше да открие резултата, но ударът му мина на сантиметри от вратата. Само 5 минути по-късно обаче това успя да стори Стенио. Добър пробив отдясно завърши с прострелно центриране в наказателното поле, където Стенио бе оставен непокрит в пеналта и от вратарското поле реализира за 0:1

Домакините отговориха в 26-ата с опасен пряк свободен удар на Кръстовчев, при който топката рикошира в стената, Пиргов се размина с топката, но Лахчев и Кръстовчев се сблъскаха и не можаха да отправят удар.

Самият Кръстовчев изтърва още едно добро положение за Марек в 40-ата минута, когато беше останал сам срещу вратаря Пиргов, не успя да го преодолее.

Черно Море нанесе своя решителен удар в последната минута на полувремето, когато след грешка при изнасянето на топката от Марек, Коконов отне кълбото, направи няколко крачки, влезе в пеналта и стреля точно покрай Михайлов за 2:0.

Въпреки това в началото на втората част домакините върнаха един гол. Добър пробив отдясно на Кръстовчев беше последван от центриране, след което топката попадна на главата на Петков и той намали на 1:2.

Черно Море обаче бързо отговори и в 61-ата минута Мирослав Манолов реализира страхотно попадение от границата на наказателното поле със силен и точен удар.

До края на се случи почти нищо интересно и Черно Море спечели с 3:1 и събра 21 точки. С тях варненци излязоха на 7-а позиция във временното класиране, само на точка от 6-ия Литекс и с равни точки с 8-ия Ботев. Ловчанлии и „канарчетата“ играят директен мач по-късно днес.

Съставите

Марек: Михайлов, Виячки, Николов, Лахчев, Димитров (46-Йошев), Илиев, Андонов (76-Д.Димитров), Петков, Близнаков (46-Петков), Кръстовчев, Бибишков

Черно море: Пиргов, Александров, Котев, Венков, Дос Сантос, Буркхардт (86-Ж.Атанасов), Клок, Матиа (52-Райков), Коконов, Расим (46-Станчев), Манолов

Жълти картон: Близнаков, Йошев/Александров, Буркхардт