Фермерският пазар и днес събира пари за болно дете

Животът

08-11-2014, 11:03

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Преси е само на три години и се бори за живота си

И днес на фермерския пазар в квартал „Чайка” ще се продават различни предмети и вещи, средствата от които ще отидат за лечение на 3-годишната Преси от Варна. Момиченцето е в специализирана онкологична детска болница в Турция с тежка диагноза: тумор на нервната тъкан - невробластом в 4-ти стадии, който се е разпрострял и върху бъбрека. Освен поредицата от химиотерапии, които е необходимо да се направят, предстои операция и лъчелечение. Сумата от 70 000 евро, нужни за спасяването на живота на детето, е непосилна за родителите.

Фермерският пазар е днес от 11 до около 15 часа. Той е разположен в квартал „Чайка” - срещу "Делфинариума". На него родителите могат дa купят (и предоставят) предметите, изработени в помощ на Преси, а децата - да нарисуват картина за болното момиченце и да участват в състезания за най-бързо ядене на мъфини и по ядене със завързани очи.

Всеки, който желае може да се включи като предостави за благотворителна продажба нещо свое или закупи вече обявените стоки. Всички събрани средства ще отидат за лечението на Преси по сметката на нейния баща: Златко Янков Янчев

IBAN: BG22UBBS80021013695840

SWIFT: UBBSBGSF