Таланти на Черно море - лица на алманаха на Бербатов

Спорт

05-11-2014, 12:27

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Луксозна, изобилстваща от красиви илюстрации и детайлни презентации на талантите, книгата "тежи" от медали и победи

Суперталантите на ПСК Черно море Дениел Нанков и Георгия Кадоглу блестят на корицата на новия алманах на Фондация "Димитър Бербатов" съобщиха от клуба. а страниците на бутиковото издание детайлно са представени успелите деца на България от „Клуб 2013”.

Луксозна, изобилстваща от красиви илюстрации и детайлни презентации на талантите, книгата „тежи” от медали и победи. В алманаха са популяризирани успехите на двама изключителни варненци – възпитаникът на треньора Борислав Георгиев от ПСК „Черно море” – Дениел Нанков и съгражданката му Георгия Кадоглу от клуб „Астери”.

Спортните специалисти неслучайно наричат Дени Властелина на рекордите. Детето-чудо на варненското плуване има невероятни постижения, както у нас, така и зад граница. Всичките успехи на Нанков са запечатани на страниците на алманаха. Четвъртокласникът в СОУ „Найден Геров” притежава национален рекорд на 50 м свободен стил – 29,78 сек.

Неговото постижение не е подобрявано от 25 г. Това е европейски рекорд от проведените национални държавни първенства за 10-годишни в отделните европейски държави.

Дени може да се гордее и с национален рекорд на 50 м бътерфлай (32,13 сек.), както и с национален рекорд на 200 м съчетано плуване (2:49, 47 мин.). Той е постигнал суперпостижение на 200 м свободен стил (2:22, 56 мин.) и рекорд на 100 м свободен стил (1:05, 51 мин.), който също не е подобряван от 25 г.

На държавното лично отборно първенство „Златна рибка” във Варна става абсолютен републикански шампион със 7 златни медала и 5 подобрени национални рекорда от 7 старта. Колекцията му за миналата година е изключително богата – попълват я 28 приза (20 златни, 5 сребърни и 3 бронзови). Извоюваната шампионска титла през изминалата година носи на възпитаника на треньора Борислав Георгиев стипендия по програмата „Закрила за деца с изявени дарби” към МФВС. Заради успехите си през 2013 г. плувецът от варненския клуб ПСК „Черно море” бе обявен за най-добър в област „Спорт” (I-IV клас) в България от фондация „Димитър Бербатов”.