Томислав Дончев: Може да подкрепим правителство с премиер Радан Кънев

Новините

02-11-2014, 13:30

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Кънев "меко казано" не е възхитен

ГЕРБ са готови да предложат на лидера на ДСБ Радан Кънев премиерския пост, съобщи btv. Това е един от трите варианта, които партията на Бойко Борисов е изпратила на Реформаторския блок под формата на проект. Това заяви преди началото на поредните консултации между ГЕРБ и Реформаторския блок преговарящият от страна на ГЕРБ Томислав Дончев, цитиран от БГНЕС.

Той уточни, че това може да стане, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналният състав. В противен случай третият вариант е избори, а той не е добър, коментира Дончев. Твърде рано е да се коментират персонални фигури като състав на правителството, уточни той.

Очакваме също и съгласие по коалиционното споразумение. И ние, като вас, сме притеснени от това, че много дълго се проточиха преговорите и искаме възможно най-скоро да получим отговора на Реформаторския блок. Готови сме с варианти за състав и структура на правителство, поясни Дончев.

Радан Кънев заяви за bTV, че „меко казано не е възхитен” от предложенията ГЕРБ. Другите два предвиждат предсрочни избори или Бойко Борисов да седне на министър-председателския стол.

Румяна Бъчварова изрази опасения, че преговорите между политическите сили са се проточили твърде дълго. Представителите на Реформаторския блок пък бяха лаконични на влизанев парламента за поредни кръг преговори.