Самотен, щастлив, богат: какво казва кучето за собственика си

Новините

02-11-2014, 09:17

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Изборът на най-добрия приятел на човека има доста по-съществен смисъл, отколкото си мислим.

Собствениците на лабрадор често пъти остават без половинка в живота, стопаните на йоркширски териер са щастливи, а притежателите на булдог лесно късат връзки, показа ново британско изследване.

Според него изборът на най-добрия приятел на човека има доста по-съществен смисъл, отколкото си мислим. Изследването посочва, че породата на кучето подсказва много за характера на собственика, за образованието му и дори за социалния му статус и богатството му, посочва в. “Дейли телеграф”.

Проучването било направено от британската организация за домашни животни “Фронтлайн спот он” сред 2000 собственици на кучета. Сред неговите изводи е също, че притежателите на мопс най-често са по-богати от другите, а тези на чихуахуа отделят най-много време за любимците си на четири лапи.

Ако в къщата ви има далматинец, по-вероятно е пред нея да бъде гарирана и спортна кола, посочват авторите. Собствениците на френски булдог пък са най-големите рокери. Те са убедени, че кучето им е телепат и знае какво мислят.

Породите издават дори особеностите на любовния живот. Докато любителите на лабрадори предпочитат да не се обвързват, тези с булдози обикновено са семейни, но се чудят как да скъсат връзката. Един на всеки 12 собственици на булдог заявил по време на допитването, че иска да се раздели с партньора си.

Щастливите семейни двойки, поне във Великобритания, най-често отгеждат мопс. Повече от половината от притежателите на този вид куче, участвали в изследването, били щастливо женени.

Любопитна е констатацията, че на голдън ретривър се спират обикновено най-образованите и интелигентните, като близо една четвърт от анкетираните с такова куче имали докторска или поне магистърска степен.

Що се отнася до имотното състояние, допитването показало, че най-нископлатени са собствениците на немски дог, докато тези с мопс имат значително по-високи доходи. Най-щедри са притежателите на далматинци, които заявили, че купуват играчки и лакомства на любимците си поне за 20-25 евро на седмица.

Чихуахуа - любимата порода на днешните звезди от шоубизнеса - изисква най-много внимание от човешките си партньори, които твърдят, че отделят средно по 16 часа дневно за любимците си.

Хората, които делят живота си с йоркширски териер, се усмихват поне по 10 пъти дневно, което ги прави най-щастливите участници в анкетата.

Кристин Мейл, маркетинг мениджър за “Фронтлайн спот он”, казва: “За повечето притежатели на кучета то е част от семейството.”

Преди време френски зоопсихолози също обясниха как е свързан характерът на човека с породата на кучето. Според тях притежателите на дог са честолюбиви и обичат да са в центъра на вниманието. Гигантските размери на кучето предполагат всички да се обръщат след тях. Те са много амбициозни, твърди това изследване, което ги класира сред отличните родители и добрите любовници.

Със собствениците на добермани се общува трудно. Те са отлични професионалисти, но и авторитарни, не търпят възражения. В любовта са взискателни и много ревниви. С тях обаче никога не е скучно, а като родители са изключително грижовни и търпеливи. Хората, които имат булмастифи, са уравновесени

В деловите си отношения не обичат посредственост, в същото време не се боят от критика. Сред тях се срещат много идеалисти. Обичат да им се възхищават и разходките с такова разкошно куче напълно удовлетворяват тази потребност.

Ако имате силен и властен характер, вероятно ще си изберете немска овчарка. Обичате реда във всичко - у вас е чисто, децата ви са отличници, а служителите ви са дисциплинирани. Верни сте в брака. Единственият упрек е, че понякога на избиращите немска овчарка им липсва чувство за хумор.

Великодушие и дори сантименталност е основна характеристика на притежателите на лабрадор или голдън ретривър. Те са чувствителни и се обиждат лесно. Имат отлично чувство за хумор и ерудиция, което ги прави чудесни за общуване.

Йоркширски териери отглеждат онези, които са се успокоили и смятат, че вече са постигнали много в живота. Те са солидни хора, умеят да вземат решения и да проявяват инициатива. Браковете им са солидни и дълги и са основани на уважение и интерес. Това, което затруднява живота им, е недоверчивостта и неумението да признават, когато не са прави.

С далматинци се сдобиват децата по душа

Вероятно защото в избора на породата са били до голяма степен повлияни от известния анимационен филм на Дисни. Тези хора никога не са доволни от себе си, вечно се стремят да постигнат повече. Те са чаровни, но не допускат никого прекалено близо до себе си.

Има и такива, които не искат породисти кучета, а приютяват животни от улицата. Според френските експерти те са най-великодушни. Не обръщат внимание на чуждото мнение по въпроса за важността на произхода и медалите от конкурси. Тези хора рядко остават в дома си с един-единствен домашен любимец.