Пороят залял колата на Захари Паунов

Тялото останало 5 дни под водата

Колата с тялото на изчезналия режисьор Захари Паунов била залята от пороите миналата събота и неделя. Тя останала под водата в прелялото дере близо седмица. Преди това високи тръстики скривали катастрофиралия автомобил от погледа на пътуващите между селата Каблешково и Тънково.

Според първоначалния оглед по синята хонда ясно личат следи от удара на колата в дърво. Дали сблъскът е станал причина за смъртта на режисьора или той е получил инфаркт или инсулт и заради това е загубил контрол над автомобила предстои да установи аутопсията, която ще бъде извършена от съдебните медици в Бургас. Най-вероятно обаче 49-годишният мъж е издъхнал веднага, още преди 12 дни, тъй като тялото е във висока степен на разложение.

Версията за инфаркт е все по-вероятна и заради факта, че Паунов е загинал въпреки че е бил с колан и въздушните възглавници на колата са се отворили при сблъсъка.

Въпреки че документите на водача са намерени в него, според законовата процедура тялото трябва да бъде разпознато от близките. Съпругата и синът на Паунов пристигат утре в Бургас, за да приберат тялото и да го погребат в София.

Хондата на загиналия режисьор още днес след обед беше изтеглена с техника, пристигнала от Поморие, и откарана в РУП-Поморие. На мястото на трагедията обаче останаха части от нея, опакована закуска и очилата на водача. На задната седлака на смачканата кола пък са раницата и якето му.