Над 120 състезатели пристигат във Варна за мемориал "Огнян Илиев"

Спорт

30-10-2014, 16:13

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Лекоатлетическият турнир ще се проведе на на територията на спортен комплекс "Локомотив" в Деня на народните будители – 1 ноември

14 клуба от 13 български града са заявили участие в националния лекоатлетически турнир III мемориал "Огнян Илиев". Над 120 състезатели пристигат във Варна за надпреварата, която включва дисциплините хвърляния, бягания и скачания. Турнира ще се проведе в Деня на народните будители – 1 ноември, на територията на спортен комплекс "Локомотив".

В сравнение с предходните две издания тази година мемориалът ще има най-много участници от най-много клубове и градове. Освен традиционните лекоатлетически центрове от по-големите градове ще има състезатели от Мизия, Сливен, Карнобат, Горна Оряховица, Русе, Шабла, Несебър, Бургас, Балчик, Трявна и др.

Мемориалът е включен в календара на федерацията и се провежда в памет на Огнян Илиев – дългогодишен треньор на хвърлячите в "Черно море – Атлетик", създал национални рекордьори, десетки републикански шампиони, медалисти от национални, балкански и други международни състезания, както и участници на европейски първенства.

Организатор на състезанието е варненският клуб "Черно море-Атлетик" с партньорството на СКЛА "Суперспорт".

Началото е в 10,30 ч. в събота на комплекс "Локомотив".