Откриха мъртъв Захари Паунов (ОБНОВЕНА)

Изчезналият режисьор загинал в катасрофа

Изчезналият режисьор Захари Паунов е открит мъртъв, съобщава burgasutre.bg. Тялото му е намерено в дълбоко дере край главния път Варна-Бургас.

Най-вероятно Паунов е катастрофирал край Ахелой.

Режисьорът изчезна на 18 октомври. За последно той беше видян да напуска хотел "Черно море" във Варна, където беше отседнал по време на кинофестивала "Златната роза". 

15:15 Колата на Паунов е намерена в дере между селата Каблешково и Тънково, през които пътят Варна-Бургас се отклонява, за да се свърже с магистрала "Тракия". Около 10,30 ч. днес пътничка от автобус, който е минавал покрай дерето, е забелязала паднала в него кола.

На място веднага са пристигнали полицаи и служители на пожарната. Оказало се, че в колата има загинал мъж и той е издирваният режисьор.

"Дойде много полиция, веднага разбрах, че е станало нещо с някой важен човек. Затвориха пътя за около час", разказва пред "24 часа" медар от Каблешково, който продавал стоката си на пътя.

Най-вероятно режисьорът е получил инфаркт по време на шофиране, а колата излязла от пътя и е паднала в дерето. Спускайки се по тръстиката, тя се е ударила в дърво. Тепърва обаче аутопсията ще изясни причината за смъртта.

Още преди няколко дни синът на Захари Паунов - Васил, заяви пред blitz.bg, че баща му е отличен шофьор, но не обича да кара колата без до него да седи човек за раздумка. Самият автомобил - хонда, е собственост именно на Васил. Преди пътуването режисьорът имал уговорка с него да тръгне колежка - също гост на фестивала, но в последния момент тя се отказала и той потеглил сам.

15:30 Полицията потвърди: Тялото край Каблешково е на Захари Паунов
Акцията по изваждането на автомобила на Паунов, пропаднала в крайпътно дере, е продължила близо 2 часа и е приключила около... 

19:00 Пороят залял колата на Захари Паунов
Колата с тялото на изчезналия режисьор Захари Паунов била залята от пороите миналата събота и неделя. Тя останала под водата в прелялото дере близо седмица. Преди това високи тръстики...